Vanochtend, dinsdag 15 juni 2021 ging ik samen met Danielle en Ilja wandelen. Wandelen doe ik wel vaker hier in de prachtige Veluwezoom, maar dit keer was het anders. Danielle liet ons de natuur ervaren. Ze noemt het zelf: de reis naar binnen. En binnen en buiten mij zijn mooie dingen gebeurd. Ik neem je mee op deze reis.

We begonnen met wat te kletsen en nadat we een hele bijzondere boom hadden bekeken (de takken groeien naar beneden, de grond weer in) gingen we in stilte verder. We kregen de opdracht om goed te luisteren, te kijken, te ruiken en te voelen. Daarbij kon je ook iets van de grond pakken om dat even te voelen. En wat vond ik daar: een klein veertje van een Vlaamse gaai. Die mooie blauwe streepjes vielen mij meteen op. Later zochten we de betekenis ervan op:

Betekenis van (de veer van) de Vlaamse gaai:

Naar mate je jouw unieke vaardigheden op de juiste manier inzet, zal je merken dat het universum je stimuleert je verder te ontwikkelen. De gaai vraagt jou om jouw gaven op de juiste manier in te zetten. Te gaan ontdekken wat je nou precies kan en hoe je dit op een positieve manier kan inzetten voor het grotere geheel. Op een gegeven moment ben je er klaar voor om wél die buitenwereld tegemoet te treden. Weet ook dat er steeds meer mensen op jouw pad komen waar je wél connectie op het juiste energetische level mee hebt. Mensen waarbij je gewoon JIJ kan zijn. Helemaal jezelf. Die mensen samen vormen het netwerk van de toekomst. Jouw unieke gaven mag je gaan delen en toepassen. (Lees verder op uitjebewust.nl). 

Boom knuffelen in vertrouwen

Toen kwamen we in een stuk bos met fantastisch hoge bomen. De vraag was of je je wilde verbinden met een bepaalde boom. Vraag maar toestemming of je hem aan mag raken. En dat deed ik. Eerst aaide ik wat over het mos en daarna ook over de wat ruwere stukken. Ik heb de boom echt even geknuffeld en daarna er zo’n 10 minuten tegenaan gezeten. Ik kwam tot het inzicht dat deze boom er al tientallen seizoenen staat en nog steeds erg krachtig is. Ik zag de cyclus van een vrouw als de seizoenen. Je kunt je soms wel even wat minder prettig voelen maar het wordt daarna altijd weer lente en zomer. Het woord ‘vertrouwen’ kwam in mij op. Alles komt goed.

Blote voeten met plezier

Het was tijd om de schoenen uit te doen. We liepen verder. Soms was de grond hard, dan weer zacht. Soms warm, dan weer koud. Af en toe een hard stukje maar bij de volgende stap was die alweer verdwenen. Ik had best wel plezier met het wandelen op blote voeten. Daarna vroeg Danielle of we een voorwerp uit de natuur wilden pakken waar onze aandacht op gevestigd werd. Ilja en ik hadden voordat Danielle het doorhad al iets in onze handen. Ik had een dennenappel gekozen (of had de dennenappel mij gekozen). We mochten een boekje en een pen uitkiezen en we schreven 5 woorden op die in ons op kwamen als we naar het voorwerp keken. En daarna schreef je je eigen naam eronder en voor ieder woord het woordje ‘ik’.

Wat daar uit kwam was echt compleet wie ik (momenteel) ben:

  • ik zacht
  • ik veelzijdig
  • ik prikkelbaar
  • ik open
  • ik rond
  • ik Fenneke

Danielle legt ook uit dat hoe jij naar dingen kijkt dat dat een reflectie is van jezelf. Hoe jij zelf bent, dan zie je ook in anderen terug.

Daarna was het alweer tijd om af te ronden met een kopje thee en een (sesam!)koekje. En we mochten nog een kaart kiezen. Daarbij koos ik (blijkbaar) een kaart met een engel er op. Wat dat betekent zie je in de foto hieronder. Ik kan me wel redelijk in de tekst vinden. Ik ben inderdaad heel erg bezig met mijn talenten als fotograaf en als ondernemer en daar de waarde van in te zien. Het was ook heel prettig om even met ondernemers onderling te kunnen reflecteren.

Al met al vond ik het een zeer ontspannende en inzichtrijke ochtend. Vooral bijzonder hoe de boodschap van de Vlaamse gaai overeenkomt met die van de kaart die ik gekozen heb. Ik ben volgens mij op het juiste pad aangekomen!

Als Danielle weer zo’n wandeling organiseert zou ik je aanbevelen een keer met haar mee te gaan. Wat zij doet, kun je volgen op haar Facebookpagina.